IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристалина Георгиева: Преосмисляме съвета си към развиващите се икономики

Целта на МВФ е да предостави специфични за всяка държава съвети относно подходящия микс от политики, необходими за запазване на растежа и финансовата стабилност

15:40 | 18.02.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ръководителят на МВФ Кристалина Георгиева. <em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Ръководителят на МВФ Кристалина Георгиева. Снимка: Bloomberg

Последна актуализация: 13:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Комплексирано и злобно същество, по-добре обърни внимание на себе си, вместо да злобееш срещу успелите хора.Злобата и завистта те изяждат отвътре, а на Плевнелиев и Кристалина им дреме за някакъв озлобен пенсиониран старшина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 4
ing5rov
преди 4 години
Каква полза за България има появата на тая сорросоидна креатура ? Каквато беше "ползата" от Плевелиев , такава е и от Сталинка .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
крас
преди 4 години
Когото се говори за изложените на външни шокове икономики и начина им за справянето с тях, трябва да конкретизираме въпроса за нашата държавица наложила през 1997 година ПАРИЧНИЯ СЪВЕТ. Съгласно чл. 45. от ЗБНБ БНБ не може да предоставя кредити и гаранции под каквато и да е форма на Министерския съвет, на общините, на други държавни и общински институции, организации и предприятия от публичния сектор, както и на институциите, органите, службите или агенциите на Европейския съюз, централното управление, регионалните местни и други органи на публичната власт, на други органи, регулирани от публичното право, или на предприятия от публичния сектор на държавите - членки на Европейския съюз, както и не може да закупува пряко от тях дългови инструменти!!!!!ЗА РАЗЛИКА ОТ ОСТАНАЛИТЕ НАЦИОНАЛНИ БАНКИ , СЪГЛАСНО ЗАКОНА БНБ Е ЛИШЕНА ОТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ДА ПРЕДОСТАВИ ФИНАНСОВА ПОМОЩ С КОЯТО БИ СЕ ПРЕОДОЛЯЛ ВЪНШЕН ШОК!!!!БНБ ДЕЙСТВА САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ФИСКАЛЕН АГЕНТ И ДЕПОЗИТАР НА ДЪРЖАВАТА , НО НЕ И КАТО НЕЙНА КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ !!!!Ако трябва да бъда още по краен - БНБ не е българска банка , а АКЦИОНЕР на чужди кредитни институции каквато например е председателстваната от Кристалина МВФ. Със задължението си да инвестира в само в ЧУЖДИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ активите на Управление емисионно, БНБ се превръща в ДОНОР НА ЧУЖДИ ИКОНОМИКИ работещ при ОТРИЦАТЕЛНА ДОХОДНОСТ!!Не е ли време да се промени ЗБНБ по начин по който БНБ ще се превърне в НОРМАЛНА ЦЕНТРАЛНА БАНКА подобна на тези от останалите държави с възможност да изкупува правителствени ценни книжа и дълг, както и да отпуска заеми на държавата?!!Оставането в този вид на чл. 45 от ЗБНБ поставя под огромен риск правителството, което тегли заеми от ЧУЖДИ банки в които БНБ е "инвестирала " при отрицателна доходност активите си. Не е ли БЕЗУМИЕ в качеството на фискален агент БНБ да инвестира активите на правителството при отрицателна доходност в същите чужди банки от които Правителството получава заеми с лихви гонещи до 10 % !!Егати и маржовете от тази валутно спекулативна игра скрепена със закон действащ под името ВАЛУТЕН БОРД !!!СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С КРЕТЕНИЗМИ КАКЪВ ЩЕ Е КУРСА ЛЕВ/ЕВРО дефиниран в чл. 29 от ЗБНБ !!!Премахнете забраните на чл.45 от ЗБНБ !!!Това е спасение на правителството и държавата при ШОКОВИ ВЪНШНИ СЦЕНАРИИ принесени на наша почва!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още